Yabancı Diller Yüksekokulu ile İlgili Sorular | Aday Öğrenci

Yabancı Diller Yüksekokulu ile İlgili Sorular

Yabancı Diller Yüksekokulu, lisans eğitimini İngilizce olarak alacak öğrenciler için Zorunlu Hazırlık Sınıfı hizmeti vermektedir. Hazırlık sınıfındaki İngilizce dil eğitimi için Avrupa Dil Gelişim Dosyası (CEF) dikkate alınmaktadır. Ön lisans ve lisans eğitimini Türkçe olarak alacak öğrenciler için Hazırlık Sınıfı isteğe bağlıdır.

Eğitim dili Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrenciler için birinci ve ikinci yarıyılda zorunlu İngilizce dersleri verilmektedir. İngilizce seviyelerini ileriye taşımak isteyen öğrenciler “İş Hayatı için İngilizce”, “Akademik Okuma ve Konuşma”, “Akademik Yazma”, “Mesleki İngilizce” gibi seçmeli İngilizce derslerinden alabilirler.

Eğitim dili İngilizce olan lisans programlarına devam eden öğrenciler için birinci ve ikinci yarıyılda zorunlu İngilizce dersleri verilmektedir. Ayrıca bu öğrenciler için de “Sunum Teknikleri”, “İş Hayatı için İngilizce”, “İleri İngilizce” ve “TOEFL Sınavına Hazırlık” gibi seçmeli İngilizce dersleri programımızda mevcuttur.

Öğrencilerimiz İngilizce dışındaki başka dilleri de öğrenmeye teşvik edilmektedir. Bu nedenle, lisans programlarında okuyan tüm öğrencilerimiz  için üniversite seçmeli dersleri olarak Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça gibi diğer yabancı dil dersleri Yabancı Diller Yüksekokulu ders kataloğunda yer almaktadır.