Maltepe Üniversitesi’nin yurt dışı anlaşmaları hakkında bilgi alabilir miyim ? | Aday Öğrenci

Maltepe Üniversitesi’nin yurt dışı anlaşmaları hakkında bilgi alabilir miyim ?

Üniversitemiz, Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesine sahip bir yükseköğretim kurumu olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan Hayatboyu Öğrenme /Erasmus + Programına katılma hakkına sahiptir. Program kapsamında öğrencilerimiz, Avrupa Birliğine üye ülkelerden ikili anlaşmamız bulunan yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilecek öğrenim hareketliliklerine ve yine yükseköğretim kurumları ya da işletmelerle gerçekleştirilebilecek staj faaliyetlerine katılabilmektedirler.

Üniversitemiz Bologna Sürecinin öngördüğü hedefleri kabul etmiştir. Çeşitlilik ve birlik arasında bir denge kurulabilmesi, ülkemizin de Avrupa Yükseköğretim Alanı  (EHEA) içerisinde yer alması ve öğrencilerimizin Avrupa’da kolayca dolaşabilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Maltepe Üniversitesi Avrupa'da 28 farklı ülkeden 107 ayrı üniversite, 547 ayrı bölüm ile 161 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Anlaşmamız mevcuttur. Anlaşmalar Listesi için tıklayınız.

Güzel Sanatlar Fakültemiz CILECT, DOCLANDS ACADEMY, ELIA ve AEHT gibi uluslararası kuruluşlarla iş birliği içindedir.

Meslek Yüksekokulumuzun The International Air Transport Association (IATA) tarafından Yetkili Eğitim Merkezi olarak tanınmış olup, havacılık alanında uluslararası geçerli sertifika verebilme yetkisine sahiptir. Cambridge International Aviation Academy (CIAA) ile stratejik iş birliği anlaşmamız bulunmaktadır.

Yabancı Diller Yüksekokulumuz 2016 yılından itibaren her yıl yenilenmekte olan Pearson Assured uluslararası akreditasyona sahiptir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü, farklı iki uluslararası sertifika imkânı tanıyan yüksek lisans programına sahiptir (IB İleri Liderlik Sertfikası, Beden Psikoterapisi Sertifikası).

Daha fazla uluslararası anlaşmalarımızı görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.