İngilizce I ve İngilizce II derslerinden muaf olma koşulları nelerdir ? | Aday Öğrenci

İngilizce I ve İngilizce II derslerinden muaf olma koşulları nelerdir ?

Muafiyet Sınavı: Öğrencilerin zorunlu yabancı dil derslerinden muaf olabilmeleri için, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından güz ve bahar yarıyıllarının başında düzenlenen Muafiyet Sınavında başarılı olmaları gerekir. Muafiyet Sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve bu sınavdan; 70 alanlar güz yarıyılı zorunlu yabancı dil dersinden, 80 alanlar ise bahar yarıyılı zorunlu yabancı dil dersinden de “AA” başarı notuyla muaf olurlar.

Güz yarıyılı zorunlu yabancı dil dersine devam ederek 80 ve üzeri bir puanla başarılı olan öğrenciler ya da güz yarıyılı zorunlu yabancı dil dersinden AA harf notu ile muaf olan öğrenciler, bahar yarıyılı zorunlu yabancı dil dersine ilişkin muafiyet sınavına girme hakkı elde ederler. Sınavda başarılı olma koşulları güz dönemi uygulanan sınav ile aynıdır.

Ulusal ve/veya Uluslararası Sınavlar: Ayrıca Üniversite Senatosunca kabul edilen ulusal ve/veya uluslararası sınavlardan İNG 121 ve İNG 122 kodlu İngilizce I ve İngilizce II dersleri için A1 seviyesinde; İNG 107 ve İNG 108 kodlu Genel İngilizce I ve Genel İngilizce II ve İNG 109 ve İNG 110 kodlu İngilizce I ve İngilizce II dersleri için A2 seviyesinde başarılı olmanız ve bunu belgeleriyle birlikte sunmanız koşuluyla İngilizce I ve/veya İngilizce II derslerinden muaf olabilirsiniz.