İngilizce Hazırlık Sınıfında 1. yılın sonunda başarısız olursam fakülteme geçebilir miyim ? | Aday Öğrenci

Hayır. Hazırlık Sınıfında 1. Akademik Yılın sonunda başarısız olursanız, 2. Akademik Yılda Hazırlık Sınıfını tekrar okumanız gerekir. 2. yılın sonunda yine başarısız olduğunuz takdirde İngilizce lisans bölüm/programlarınıza başlamaya hak kazanamaz, takip eden eğitim-öğretim yılından itibaren “beklemeli öğrenci” statüsüne geçersiniz.

Beklemeli öğrenci olarak derslere devam edemez, ancak sınav tarihinden en geç bir ay önce başvurmak ve Üniversite tarafından belirlenen sınav ücretini ödemek koşuluyla düzenlenen tüm İngilizce Yeterlilik Sınavlarına girebilirsiniz.