Marmara Eğitim Köyü Olanakları İle İlgili Sorular | Aday Öğrenci

Marmara Eğitim Köyü Olanakları İle İlgili Sorular

Alışveriş olanakları

Marmara Eğitim Köyü’nde içerisinde market, kırtasiye, kitabevi kuaför ve terzi gibi ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik birçok mağaza olan bir merkezimiz bulunmaktadır.

Seramik Atölyesi

“Yok Olmaya Yüz Tutmuş Seramik ve Çinicilik Sanatında Uzmanlık ve Yaratıcılığın Teşviki Projesi”ni hayata geçirmek, öğrencilerimizi, velilerimizi ve çalışanlarımızı sanatla buluşturmak, seramik, çini ve heykel kurslarıyla istihdam yaratmak amacıyla 2006 yılında Seramik Atölyesi kurulmuştur. Ayrıca Seramik Atölyesinde üretilen eserlerin sergilenmesi amacıyla “İMEV Sanat Galerisi” açılmıştır.

TV Stüdyoları/Sinema Platoları

T.C. Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü içinde bulunan çekim platolarıyla hayallerini gerçekleştirmek isteyen yapımcı ve yönetmenlere ev sahipliği yapıyor.

9000 m2’lik kapalı stüdyo alanı ve yüzlerce dönümlük açık hava platosuyla hizmet veren Maltepe Üniversitesi Platoları Türkiye’nin ve Avrupa’nın, en büyük plato merkezleri arasında yer alıyor.

Konferans ve Sergi Salonları

Marmara Eğitim Köyü içerisinde toplamda 24 tane etkinlik salonu kültürel ve sosyal etkinlikler için hizmet vermektedir. Daha detaylı bilgi için: http://halklailiskiler.maltepe.edu.tr/etkinlik-salonlari

Öğrenci yemekhanesi/kantinler/kafeteryalar

Kampüs içinde biri Kültür Merkezi içinde, diğeri Öğrenci Yurdunda olmak üzere 2 tane yemekhane, 12 kantin/kafeterya mevcuttur:

Aral Cafe- İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi / Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde

Aynalı Cafe- Yabancı Diller Yüksekokulunda

Eylül Cafe- Hukuk Fakültesinde

Hemşirelik Cafe- Hemşirelik Yüksekokulunda
Kültür Merkezi Cafe- Kültür Merkezinde

Mavi Çilek Cafe- İletişim Fakültesinde

Nar Cafe- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde

Sera Cafe- Marmara Kolejinin yanında

Şimkar Cafe- Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde

Molero Cafe – Marma Kongre Merkezi yanında

Özsüt

Yurt Cafe

Marma Kongre Merkezi

Toplam, 2000 kişi kapasiteli 11 toplantı salonu bulunan Marma Kongre Merkezi için daha fazla bilgiye http://www.marmaotel.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Marmara Eğitim Kurumları

Marmara Eğitim Kurumları “Anaokulundan hayata” ilkesini, eğitimin  her aşamasında gerçekleştirmeyi hedefleyen bir kurumdur. Marmara Eğitim Kurumları 1985 yılında İstanbul Maltepe’de kurulan Çağdaşım Anaokulu ile hayata geçmiştir.

1991 yılında İstanbul Marmara İlköğretim Okulu ve İstanbul Marmara Koleji,
1993 yılında İstanbul Marmara Fen Lisesi,
1996’da İstanbul Marmara Anadolu Meslek Lisesi açılmıştır.
1997 yılında T.C.Maltepe Üniversitesi,
1998 yılında Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Marmara Anadolu, ilköğretim okulu ve lisesi kurulmuştur.
1999 yılında 1000 dönüm arazi üzerine depreme % 100 dayanıklı olarak yapımına başlanan Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı yerleşkesi olan Marmara Eğitim Köyünde eğitim-öğretim devam etmektedir.
2006-2007 yılları arasında İstanbul’un Anadolu yakasında ve Bodrum’da açılan yeni anaokullarıyla kurum, eğitim-öğretim hizmet alanını genişletmiştir.

Hedefi bilgi çağının gerektirdiği donanıma sahip, bir üst öğrenime hazır, yaşam boyu öğrenmeyi öğrenmiş, ulusal kimliği ile gurur duyan, ülkesini başarıyla temsil edebilen dünya vatandaşları yetiştirmek olan MARMARA EĞİTİM KURUMLARI, dünya standartlarında eğitim veren bir okul olarak, mezunlarının çocuklarını mezun etme vizyonuna sahiptir.

Marmara Eğitim kurumları, Cumhuriyet ilkelerine bağlı, çağdaş yaşamın gerektirdiği bireysel ve toplumsal becerileri kavramış akademik, zihinsel ve sosyal ilgileri doğrultusunda öğrencilerini ulusal ve uluslararası yükseköğretime hazırlayan; yurtiçi ve yurtdışı kurumlarla eğitim-öğretim programları ve proje çalışmaları kapsamında iş birliği yapan “Dünya Okulu” olmanın birinciyle sürekli mükemmeli arayan eğitim-öğretim sistemiyle topluma hizmet vermektedir.

Öğrenci Yurdu

Üniversitemizde, kız ve erkek öğrenci yurdumuz vardır. Çam ormanlarının arasında, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş öğrenci yurdumuz ile öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılıyor; kalıcı arkadaşlıkların kurulduğu, yardımlaşmanın ve  paylaşmanın öğrenildiği, doğa ile iç içe, sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam olanağı sunuyoruz.

Doğa ile yaşamı bütünleştiren Marmara Eğitim Köyü Öğrenci Yurdu, olanakları ile gençleri daha sağlıklı, daha dinamik, daha verimli kılıyor ve fakültelere/yüksekokullara olan yakınlığıyla avantaj sağlıyor.

Daha fazla bilgi için: http://ogrenciyurdu.maltepe.edu.tr/