Yurt Dışı İmkânları İle İlgili Sorular | Aday Öğrenci

Yurt Dışı İmkânları İle İlgili Sorular

Yurt dışı imkânları nelerdir?

Bir üniversitede bulunması gereken tüm olanakları sunan Maltepe Üniversitesi’nin ana hedefi aktif, akılcı düşünen, okuyan, araştıran, üreten, dünya gençliği ile her alanda yarışabilen, çağdaş ve aydın insanı Türkiye’nin geleceğine hazırlamaktır.

Maltepe Üniversitesi öğrencilerine yurt dışında eğitim fırsatı da sunmaktadır. EUA (Avrupa Üniversiteler Birliği), TASSA (Türk-Amerikan Bilim adamları ve akademisyenler birliği), IMHE (OECD Yükseköğretim Programı) üyelikleri, Erasmus değişim programları, çift diploma olanakları, yan dal sertifikaları da Maltepe Üniversitesi’nin uluslararası alanda tanınmışlığının bir göstergesidir.

Maltepe Üniversitesi’nin yurt dışı anlaşmaları hakkında bilgi alabilir miyim ?

Üniversitemiz, Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesine sahip bir yükseköğretim kurumu olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan Hayatboyu Öğrenme /Erasmus + Programına katılma hakkına sahiptir. Program kapsamında öğrencilerimiz, Avrupa Birliğine üye ülkelerden ikili anlaşmamız bulunan yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilecek öğrenim hareketliliklerine ve yine yükseköğretim kurumları ya da işletmelerle gerçekleştirilebilecek staj faaliyetlerine katılabilmektedirler.

Üniversitemiz Bologna Sürecinin öngördüğü hedefleri kabul etmiştir. Çeşitlilik ve birlik arasında bir denge kurulabilmesi, ülkemizin de Avrupa Yükseköğretim Alanı  (EHEA) içerisinde yer alması ve öğrencilerimizin Avrupa’da kolayca dolaşabilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Maltepe Üniversitesi Avrupa'da 27 farklı ülkeden 102 ayrı üniversite, 153 ayrı bölümü  ile Erasmus+Öğrenci Öğrenim Anlaşmamız mevcuttur. Anlaşmalar Listesi için bakınız.

(http://internationaloffice.maltepe.edu.tr )